Vesikiertokiukaassa on tulipesän sisällä lämmönvaihdinyksikkö, joka yhdistetään kiertovesipumpun avulla hybridivaraajaan ja talon lämmitysjärjestelmään. Vesikiertokiukaan tuottamalla lämmöllä katetaan lämpimän käyttöveden tarve ja lämmityskaudella myös osa talon lämmityksestä. Vesikiertokiuas on hyvä vaihtoehto, jos olet ahkera saunoja tai haluat täydentää nykyistä lämmitysjärjestelmääsi.

Ekolämmöx vesikiertokiukaasta kahta eri tehomallia riippuen saunan tilavuudesta. Muodoltaan kiuas on kantikas tai pyöreä ja ulkohalkaisijaltaan 55 cm tai 60 cm. Tulipesä on korkea, mikä takaa puhtaan palamisen ja hyvän hyötysuhteen. Vesikiertokiukaan teho veteen on  kiukaan koosta riippuen 5-8 kW. Tarvittaessa kiukaan tulipesä voidaan asentaa saunan seinän läpi ja kiukaan lämmitysjärjestelmään tuottama tehoa voidaan lisätä vesikiertoisella talteenottopiipulla. Kiukaan putkiyhteet ovat kiukaan sivussa joko oikealla tai vasemmalla puolella. Vesikiertokiukaan lisäksi tulee hankkia latauspumppupaketti joka sisältää kiertovesipumpun, termostaattiohjaimen, termisen turvaventtiilin ja ylipaineventtiilin.

Vesikiertokiukaaseen liitettävän energiavaraajan koon tulisi olla 300 – 1000 litraa. Vesikiertokiuas voidaan kytkeä myös suoraan öljykattilaan, jos kattilan vesitilavuus on vähintään 200 l. Kiuas on tehty 6mm teräksestä, ja sillä on 4 vuoden takuu.

Vesikiertokiukaan hinta alkaen 1290 € ja latauspumppupaketti 790 €. Katso lisää verkkokaupassa klikkaamalla alla olevaa kuvaa.

Lehtiartikkeleita

Myynti ja asiakaspalvelu

karibalk Kari Balk
Energia-asiantuntija, Ins
p. 050-301 7431
kari@ekolammox.fi

Kiuas verkkokauppassa

Esittelyvideo asennetusta vesikiertokiukaasta

Kuvia vesikiertokiukaista

 Case-esimerkki: Kariniemen huvilat