Hukkalämpö talteen kiukaasta

[two_third last=”no”]Suurin osa tavallisen puulämmitteisen saunan kiukaan lämmöstä menee hukkana taivaan tuuliin. Vesikiertokiuas ja/tai lämmöntalteenottopiippu voisivat ottaa merkittävä osa tästä lämmöstä talteen. Näitä kannattaa harkita varsinkin, jos olet ahkera saunoja tai haluat täydentää nykyistä lämmitysjärjestelmääsi.

Vesikiertokiukaassa on tulipesän sisällä lämmönvaihdinyksikkö, joka yhdistetään kiertovesipumpun avulla hybridivaraajaan ja talon lämmitysjärjestelmään. Vesikiertokiukaan tuottamalla lämmöllä katetaan lämpimän käyttöveden tarve ja lämmityskaudella myös osa talon lämmityksestä.

Vesikiertokiuas on muodoltaan pyöreä ja ulkohalkaisijaltaan 55 cm. Tulipesä on korkea, mikä takaa puhtaan palamisen ja hyvän hyötysuhteen. Vesikiertokiukaan teho veteen on  noin 5 kW. Tarvittaessa kiukaan tulipesä voidaan asentaa saunan seinän läpi ja kiukaan lämmitysjärjestelmään tuottama tehoa voidaan lisätä vesikiertoisella talteenottopiipulla. Kiukaan putkiyhteet ovat kiukaan sivussa joko oikealla tai vasemmalla puolella. Vesikiertokiukaan lisäksi tulee hankkia latauspumppupaketti joka sisältää kiertovesipumpun, termostaattiohjaimen, termisen turvaventtiilin ja ylipaineventtiilin. Vesikiertokiukaaseen liitettävän energiavaraajan koon tulisi olla 300 – 1000 litraa. Vesikiertokiuas voidaan kytkeä myös suoraan öljykattilaan, jos kattilan vesitilavuus on vähintään 200 l. Kiuas on tehty 6mm teräksestä, ja sillä on 4 vuoden takuu.

Voit myös katsoa Youtubeen lataamamme esittelyvideon vesikiertokiukaan toiminnasta.

[/two_third]
[one_third last=”yes”]

Lehtiartikkeleita

Myynti ja asiakaspalvelu

karibalk Kari Balk
Energia-asiantuntija, Ins
p. 050-301 7431
kari@ekolammox.fi

[/one_third][separator top=”5″ bottom=”40″ style=”dashed”]