Vesitakka 2018-01-18T08:55:35+00:00

Vesikiertotakka

Vesikiertotakka siirtää 80 % lämmöstä pumpun avulla energiavaraajaan jolloin suoraan huoneeseen säteilee vain murto-osa sen lämmöstä. Energiavaraajasta lämpö saadaan jaettua tasaisesti koko taloon ja käyttöveteen. Vesitakka soveltuu erityisesti matalaenergia- ja passiivirakentamiseen, missä lämmitysenergian tarve on pieni ja se kohdistuu pääasiassa lämpimän käyttöveden tuottamiseen. Nykyaikaisissa taloissa perinteiset varaavat tai ilmakiertoiset tulisijat antavat helposti liikaa lämpöä kerralla.

Vesitakka osana hybridilämmitysjärjestelmää

Vesikiertotakkaa kannattaa käyttää talon päälämmönlähteenä, kun lämmitysenergian tarve on suurin. Jos suunnittelet käyttäväsi vesikiertotakkaa talvella päivittäin, kannattaa sen rinnalle liittää aurinkokeräimet . Jos takkaa käytetään satunnaisemmin tunnelmanluojana suosittelemme ilma-vesilämpöpumppua. Mitoitamme lämmitysjärjestelmäkokonaisuuteenne myös sopivan hybridivaraajan. Yleensä suosittelemme vesikiertotakan yhteyteen 1000 litraista varaajaa, jotta iltaisin lämmitetyn vesitakan energia riittää kylminäkin aikoina vuorokaudeksi eteenpäin.

Vesitakat asiakkaillamme

OTA YHTEYTTÄ

Kysyttävää tuotteista tai asennuksesta? Autamme mielellämme.
karibalk
Kari Balk
Energia-asiantuntija, Ins
p. 050-301 7431
kari@ekolammox.fi
JÄTÄ YHTEYDENOTTOPYYNTÖ

 

Lechma vesikiertotakka

 

Videoesittely vesikiertotakan toiminnasta

Tästä löydät kolme videota, joissa esittelemme tarkemmin takkasydämiä ja niiden toimintaa.

 

Vesikiertoisten takkasydämien mallisto

Tässä voit selata vesikiertoisia Lechma-takkasydämiä, joiden maahantuojana toimimme. Ottamalla yhteyttä voimme auttaa teitä valitsemaan kohteeseenne sopivimman vaihtoehdon.