Aurinkokeräimet

”Kustannustehokas tapa tehdä lämmintä käyttövettä”

Aurinkokeräimillä voidaan kattaa pientalon lämpimän käyttöveden tarve maaliskuusta syyskuun loppuun. Ilmaisenergiana aurinkokeräimet sopivat erityisesti talouksiin, joissa on suuri käyttöveden kulutus tai päälämmönlähteenä on vesitakka tai puukattila. Aurinkokeräinten mitoitukseen vaikuttaa taloudessa asuvien henkilöiden lukumäärä sekä lämminvesivaraajan koko. Jos varaajan koko on 300 litraa, riittää 2 kpl 2 neliön tasokeräintä ja 500 litraiseen 3 kpl. Jos varaaja on 1000 litrainen, tasokeräimiä tulisi olla 4-5 kpl.Haluatko tietää aurinkokeräinten asennuksesta? meidän talo lehtijuttu 11/2014.Aurinkokeräimet ovat toimintavarmoja ja pitkäikäisiä eivätkä ne vaadi juurikaan huoltoa. Vuosihuolloksi riittää, että helmikuun puolivälin jälkeen tarvittaessa harjataan enimmät lumet pois keräinten päältä. Glykolineste kannattaa vaihtaa tai mitata n.10 vuoden jälkeen pakkasenkesto- ja lämmönsiirtoominaisuuksien vuoksi.


Aurinkokeräimet osana hybridilämmitysjärjestelmää

Aurinkokeräimet + lämpöpumput

Kun aurinkokeräimet asennetaan maalämpö- tai ilmavesilämpöpumpun rinnalle, saa lämpöpumppu saa huilata kesän ajan, mikä lisää sen elinkaarta arviolta 30%.

Aurinkokeräimet + öljylämmitys

Olemme asentaneet aurinkokeräimiä paljon öljylämmityksen rinnalle. Esimerkiksi 4 henkisessä perheessä tämä säästää öljyä vähintään 500 litraa vuodessa.


Aurinkokeräimet vai Aurinkopaneelit?

Aurinkokeräimet edellyttävät, että vesivaraajassa olisi aurinkokierukka. Jos vesivaraajasi on vanha ja suunnittelet sen uusimista, kannattaa valita aurinkokeräimet aurinkopaneeleiden asemesta. Aurinkokeräinten hyötysuhde on n. 80 %, kun taas aurinkopaneeleiden hyötysuhde jää alle 20 %:iin. Sama energiamäärän tuottamiseen tarvitaan siis pinta-alaltaan nelinkertainen määrä aurinkopaneeleita! Lisäksi aurinkokeräimet on edullisemmat verrattuna samantehoiseen aurinkosähköjärjestelmään. Mikäli nykyinen käyttövesivaraajasi on alle 10 vuotta vanha ja siinä ei ole aurinkokierukkaa, suosittelemme katollenne aurinkopaneeleita.


Asiakkaidemme kokemuksia

Tästä löydät sekä asentajiemme ottamia kuvia aurinkokeräimistä katolla, että lehtiartikkeleita, joissa asiakkaamme kertovat kokemuksia heille toimittamistamme lämmitysjärjestelmäkokonaisuuksista.