Aurinkopaneelit

Aurinkopaneelien etu on, että tuotettua sähköä voidaan käyttää muuhunkin kuin lämmitykseen. Esimerkiksi kesällä aurinkoenergiaa voidaan käyttää myös talon jäähdytyksessä lämpöpumpun avulla.

Käytämme ratkaisuissamme korkealaatuisia ja hinnaltaan kilpailukykyisiä euroopassa valmistettuja Eurener-aurinkopaneeleita ja saksalaisia Kostalin valmistamia inverttereitä.

Aurinkopaneelien valinta

Aurinkosähköjärjestelmä mitoitetaan kiinteistön kesäaikaisen sähkönkulutuksen mukaan. Esimerkiksi 12 paneelin 3kWp järjestelmällä saadaan tuotettua vuorokaudessa noin 18 kWh. 5kWP järjestelmällä, jossa on 12 paneelia saadaan tuotettua noin 30kWh vuorokaudessa.

Saneerauskohteisiin suosittelemme aurinkopaneeleita erityisesti, jos talo on sähkölämmitteinen, ja käyttövesivaraaja on alle 10 vuotta vanha. Tällaiseen kohteeseen aurinkokeräinten asennus edellyttäisi todennäköisesti aurinkokierukan omaavan varaajan vaihtamista, mikä nostaa järjestelmän hintaa noin 2000 euroa ja hintaero aurinkopaneeleihin jää pieneksi.
Uudisrakentamisessa aurinkopaneelit ovat suosittuja ns. nollaenergiataloissa, jonka vaatimukset saavutetaan usein 5 kWp aurinkosähköjärjestelmällä (vuosituotto n. 4 000 kWh).


Kokemuksia aurinkopaneeleista

Seuraavista lehtiartikkeleista voit tutustua millaisia kokemuksia asiakkaillamme on ollut aurinkopaneelit sisältävistä lämmitysjärjestelmäkokonaisuuksista.


Kuvia asentamistamme aurinkopaneeleista